Upečte si tieto vynikajúce, s jemnou konzistenciou, no najmä lahodné tvarohové minibábovky s jahodami, ktoré potešia každý mlsný jazýček i detské očká. Samozrejme nielen tie detské 🙂
Tvarohové minibábovky s jahodami
Suroviny:
200 g polohrubá múka,
1 balík kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker,
250 g zmäknuté maslo,
200 g kryštálový cukor,
1 vanilkový cukor Dr. Oetker,
4 vajcia,
250 g jemný tvaroh,
kôra z jedného citróna,
250 g jahody (odoberieme i na ozdobenie)
práškový cukor na posypanie.
Postup:
Žĺtky a bielka rozdelíme. V miske vymiešame zmäknuté maslo s kryštálovým i vanilkovým cukrom, postupne pridávame žĺtky. Ďalej pridáme tvaroh, citrónovú kôru a nakoniec primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a poriadne premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne vareškou zapracujeme do cesta. Jahody si nakrájame na malé kúsky, zopár jahôd si môžeme nechať na ozdobu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy na minibábovky (ak je forma silikónová, nemusíme ju vymastiť a vysypať múkou), dáme na dno formičiek trochu cesta, na to uložíme hrsť jahôd a prikryjeme opäť cestom, skoro až po okraj formy. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 25 až 30 minút. Upečené minibábovky necháme vychladnúť, vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a vrch môžeme dozdobiť jahodami.