Pre tých, ktorí nemajú radi iba zamrazené rozmixované jahody s cukrom teda klasické jahodové drene, ale majú radšej tvarohovo-ovocné zmrzliny, pridávam tento recept na jahodové nanuky s tvarohom. Ovocie je možné zmeniť podľa chuti, resp. sezóny 🙂 Nanuky je taktiež možné poliať čokoládou.
Jahodové nanuky s tvarohom
Suroviny:
500 hrudkovitý tvaroh,
200 g jahody (prípadne iné sezónne ovocie),
200 ml mlieko,
šťava z 2 citrónov, alebo z 2 limetiek,
5 PL med, agávový sirup, prípadne iné sladidlo.
Suroviny na čokoládovú polevu:
100 g čokoláda s vyšším obsahom tuku (70 % i viac),
5 PL kokosový olej.
Postup:
Hrudkovitý tvaroh rozmixujeme s mliekom na jemnú, hladkú masu a postupne pridáme med, jahody a šťavu z citrónov, alebo limetiek. Všetko spolu dobre rozmixujeme, kým sa všetko nespojí, zhruba 2-3 minútky. Pripravíme si formy na nanuky, ktoré naplníme čajovou lyžičkou. Takto naplnené vložíme do mrazáka a necháme zamraziť minimálne 4-5 hodín. Z dávky vyšlo 8 nanukov 75 ml a dve plastové vaničky z tvarohu, čiže 500 ml. Ak si chceme nanuky poliať čokoládovou polevou, tak musíme polievať dobre zamrazené nanuky, čiže až po tých 5-tich hodinách a pracujeme veľmi rýchlo, lebo čokoláda rýchlo tuhne. Takže čokoládu s kokosovým olejom rozpustíme vo vodnom kúpeli nad parou a polievame nie horúcou, ale vlažnou čokoládou, resp. čokoládou izbovej teploty.