Tieto tvarohové hrebene s jablkami a so škoricou sú úžasné. Pridávam tento recept na jednoduché, rýchle a famózne
jablkovo-škoricové hrebienky z tvarohového cesta
Suroviny na tvarohové cesto:
150 g hrudkovitý tvaroh,
75 g kryštálový/trstinový cukor,
1 vajce,
štipka soli,
6 PL olej,
1 ks vanilkový cukor,
250 g polohrubá múka,
1 kypriaci prášok do pečiva.
Suroviny na plnku:
3 ks jablká,
5 g mletá škorica,
1 ks vanilkový cukor,
1-2 žĺtky na potretie,
celý mak na posypanie – nemusí byť.
Postup:
V miske vymiešame tvaroh s kryštálovým/trstinovým cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridáme vajce, štipku, soli, olej. Nakoniec pridáme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme odpočívať 20 minút v chlade. Odležané cesto rozdelíme na polovicu a každú časť rozvaľkáme na tenký kruh s hrúbkou cca 5 mm. Pomocou radielka ho rozkrojíme na 8 rovnakých častí – trojuholníkov. Každý trojuholník rozkrájame – urobíme 3 rezy. Na širší okraj naukladáme nakrájané jablká, posypeme ich škoricovým a vanilkovým cukrom. Úzku časť trojuholníka zastrčíme pod spodnú časť trojuholníka a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hrebienky potrieme rozšľahaným žĺtkom a môžeme posypať celým makom. Dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 20 až 25 minút.