Horúca čokoláda s Nutellou je sladký lieskovo-orieškový, čokoládový nápoj, ktorý zahreje a poteší najmä počas studených a zimných večerov. Takejto pochúťke odolá máloktorý maškrtný jazýček. A keď sa ozdobí domácou šľahačkou, labužnícky zážitok tejto lahodnej domácej čokolády je na svete. Čokoláda je nenáročná na prípravu, keďže zaberie maximálne 5 minút, takže ju zvládne každá gazdinka. A ak si chceme maškrtu pripraviť v zdravšej verzii, môžeme zameniť Nutellu napríklad za Ghitelu (nátierka v bio kvalite), POWER NOUGAT (lieskovo-orieškový krém)….
Horúca čokoláda s Nutellou
Suroviny:
1 hrnček mlieka,
2,5 PL Nutella, Ghitella, POWER NOUGAT….,
1 PL kakao,
štipka soli.
Postup:
Všetky ingrediencie prihrejeme v hrnčeku za stáleho miešania. Keď sa suroviny spoja vznikne čokoláda, ktorú nalejeme do pohára. Dozdobíme domácou šľahačkou a posypeme mletými orieškami.