Domáce dukátové buchtičky
Suroviny na cesto:
500 g hladká múka,
300 ml mlieko,
20 g droždie,
40 g kryštálový cukor,
1 ks vajce,
štipka soli,
100 ml olej.
Suroviny na puding:
500 ml mlieko,
2 PL kryštálový cukor,
1 ks vanilkový cukor,
1 ks Zlatý klas.
Postup:
Z vlažného mlieka, 1 ČL cukru a droždia si urobíme kvások. Do múky pridáme štipku soli, vajce, cukor, kvások, mlieko a olej a vymiesime cesto. Hotové cesto nemáme vykysnúť 45 minút. Následne ho rozdelíme na 12 častí, ktoré na doske úšúľame na dĺžku plechu. Prenesieme ich po jednom na plech a po jednom ich potierame olejom. Necháme ich ešte podkysnúť a následne ich poprekrajujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 – 180 °C zhruba 20-25 minút. Zo surovín na puding uvaríme krém, ktorým ich polejeme.
Príprava pudingového krému: V mlieku s cukrom (vanilkovým i kryštálovým) uvaríme puding Zlatý klas.