Detské tiramisu

Tiramisu je jedným z najobľúbenejších a najznámejších nepečených talianskych dezertov, ktorý pozostáva zo striedajúcich sa vrstiev piškót lyžičkového tvaru, nasiaknutých studeným espressom a z krému mascarpone, vajcového žĺtka a snehu, ktorý sa aromatizuje likérom, rumom….. Tiramisu je nenáročné na prípravu, nakoľko jeho príprava trvá 20 minút a keďže chceme, aby dezert bol vhodný aj pre deti, tak namiesto studeného espressa, likéru a surových vajec použijeme ovocný kompót a šťavu z kompótu a žĺtky s bielkom zameníme za šľahačku.

Detské tiramisu s mandarínkami

Suroviny:

500 g mascarpone,

250 ml smotana na šľahanie 33 %,

2-3 PL práškový cukor,

400 g dlhé piškóty,

2 mandarínkové kompóty,

1 PL granko, alebo kakao na posypanie,

Na dozdobenie: ovocie: mandarínky, physalis…..

 

Postup:

Ako prvé si pripravíme krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme. V druhej miske vymiešame mascarpone s cukrom a pridáme šľahačku, čím nám vznikne lahodný krém. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 24 cm do ktorej budeme vrstviť „tiramisu“ . Šťavu z mandaríniek vylejeme do hlbokého taniera, kde budeme namáčať piškóty. A môžeme vrstviť. Piškóty, ktoré namáčame v mandarínkovej šťave naukladáme na dno tortovej formy. Vrstvu piškót potrieme pripraveným krémom, naukladáme mandarínky, opäť piškóty a poslednú vrstvu tvorí krém, ktorý posypeme grankom, dozdobíme ovocím a dáme stuhnúť do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.