Cuketový slaný koláč

Po tomto rýchlom, jednoduchom a vynikajúcom cuketovom slanom koláči sa vždy len tak zapráši :). Koláč je výborný teplý, ale ak vydrží i za studena. Môžeme ho pridať napr. aj k studeným misám. Robievam ho s rôznymi obmenami múk.

Teraz som použila špaldovú hladkú a špaldovú celozrnnú múku. Ak ho chceme bez lepku, pripravíme ho z pohánkovej, či kukuričnej múky. Do koláča môžeme dať napr. klobásu, údené moravské mäso, skrátka, čo komu chutí.

Je rýchly, jednoduchý a vynikajúci.

Cuketový slaný koláč zo špaldovej múky

cuketový slaný koláč fotopostup

Suroviny:

  • 400 g cuketa,
  • 1 – 2 klobásy (alebo 200 g údené moravské mäso…)
  • 1 cibuľa,
  • 200 g bezlepková múka / alebo 50 g špaldová celozrnná múka + 150 g hladká špaldová múka,
  • 150 g tvrdý syr EIDAM,
  • 5 ks vajcia,
  • 1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva,
  • 100 ml olivový olej,
  • soľ a čierne korenie podľa chuti,
  • petržlenová vňať.

Postup:

Na panvici osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, následne pridáme na kúsky nakrájanú klobásu, osmažíme a odstavíme zo sporáka. Cuketu očistíme, vydlabeme jadierka a následne ju na hrubo nastrúhame do misky. Pridáme nastrúhaný tvrdý syr, vajcia, soľ, korenie, olivový olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a osmaženú cibuľu s klobásou.

Všetko dobre premiešame a nakoniec pridáme na drobno nakrájanú petržlenovú vňať.

Hotovú zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 25 až 30 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.