Toto je skvelý recept na zúžitkovanie cukety, v období, keď jej je všade veľa. Príprava je jednoduchá a pochutí si na nej celá rodina. K tejto polievke som pripravila aj parmezánové chipsy.
Na prípravu karfiolovej polievky potrebujeme:
- 1 stredne veľkú cuketu,
- 1 cibuľu,
- 400 ml kokosového mlieka, príp. 200 g kokosového krému,
- 1 lyžička kurkumy,
- soľ,
- olivový olej,
Suroviny sú na prípravu 8 – 10 porcií. Čas prípravy: 15 minút
Postup:
Cibuľu očistíme, nakrájame na drobné kúsky a orestujeme v hrnci na olivovom oleji. Pridáme na drobno pokrájanú cuketu a zalejeme vodou. Doplníme soľ, kurkumu a varíme približne 15 minút.
Do polievky prilejeme kokosovú smotanu a chvíľu povaríme. Hotovú polievku rozmixujeme do hladka s ponorným mixérom.