Cheesecake sú výborné a rýchle dezerty, ktoré môžeme pripraviť zo sušienkových korpusov, ovsených vločiek, alebo s krehkým cestom, všetky chutia vynikajúco. K tomu lahodná plnka, či už z tvarohu, alebo mascarpone, vrch bohato posypeme ovocím a niet nad lepší a rýchlejší dezert 🙂
Čučoriedkový cheesecake z krehkého cesta s mascarpone
Suroviny na cesto (priemer formy 26 cm):
200 g celozrnná múka (prípadne polohrubá múka),
1 ČL kypriaci prášok do pečiva,
100 g zmäknuté maslo,
50 g kryštálový/trstinový cukor,
1 vajce.
Suroviny na plnku:
250 g mascarpone,
1 vajce,
šťava z 1/2 citróna,
1 ks vanilkový cukor,
40 g kryštálový/trstinový cukor,
300 g čučoriedky (čerstvé, mrazené, prípadne zavárané).
Maslo na vymastenie formy.
Postup:
V miske vymiešame zmäknuté maslo s kryštálovým/trstinovým cukrom, potom pridáme vajce a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Vypracujeme hladké cesto. Formu na pečenie vymastíme maslom, následne preložíme cesto do formy, ktoré rovnomerne „utlačíme“ . Vytvoríme aj okraje na výšku formy. Pripravíme si plnku zmiešaním mascarpone so šťavou z polovice citróna, pridáme vajce, kryštálový/trstinový cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu dobre vymiešame. Hotovú plnku rovnomerne rozotrieme na cesto a vrch cheesecake nakoniec posypeme čučoriedkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C zhruba 30 minút. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Ùžasný je!!!???
Ďakujem, Julka 🙂