Čokoládový nepečený cheesecake

Keď čakáme návštevu, nemáme čas piecť a potrebujeme niečo na rýchlo, určite padne vhod i recept na takúto vynikajúcu, rýchlu a jednoduchú maškrtu. Tento nepečený dezert, mal veľký úspech najmä u detí, nakoľko jeho lahodná chuť pripomína tvarohový dezert s príchuťou čokolády, čiže čokoládový termix 🙂

Čokoládový nepečený cheesecake

Suroviny na korpus:

1 veľký balík BeBe kekse (alebo 2 menšie),

100 g maslo.

Suroviny na plnku:

500 g jemný nízkotučný tvaroh,

300 g čokoláda s vyšším obsahom kakaa,

250 ml smotana na šľahanie 33%.

Suroviny na ganache polevu:

100 g čokoláda s vyšším obsahom kakaa,

140 ml smotana na šľahanie 33 %.

 

Postup:

Sušienky rozdrvíme a pridáme rozpustené maslo. Vymiešaním vznikne sušienková zmes, ktorú rukou natlačíme na dno tortovej formy o priemere 24 cm (dno tortovej formy vystelieme alobalom, alebo papierom na pečenie). Vo vodnom kúpeli nad parou rozpustíme čokoládu a necháme ju vychladnúť pri izbovej teplote. Medzitým si v miske vymiešame ručným mixérom tvaroh so smotanou. Do vymiešamej zmesi tvarohu a smotany pridáme rozpustenú čokoládu izbovej teploty a všetko spolu poriadne vymiešame. Hotovú zmes nalejeme na sušienkový korpus, pekne uhladíme a vrch polejeme mierne vychladnutou ganache polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.

Príprava ganache polevy: Smotanu na šľahanie tesne pred bodom varenia odstavíme, pridáme čokoládu a premiešame.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.