Tento famózny čokoládový cheesecake je najlepší, aký som kedy jedla. Kto je milovníkom čokolády a má rád dezerty nenáročné na prípravu s lahodnou chuťou, určite si príde na svoje 🙂
Famózny čokoládový cheesecake
Suroviny (tortová forma 24 cm):
2 balenia BeBe keksov, maslové kekse….
110 g maslo,
3 ks vajcia,
210 g kryštálový cukor,
200 ml smotana na šľahanie,
250 g horká čokoláda s vyšším obsahom kakaa (minimálne 70 %),
500 g mascarpone.
Postup:
Rúru predhrejeme na teplotu 150 °C. Čokoládu nalámeme na kúsky a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Kekse rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Hotovú sušienkovú hmotu natlačíme do okrúhlej tortovej formy, vytvoríme aj vyššie okraje a dáme piecť na 10-15 minút pri teplote 150 °C. V miske vymiešame vajcia s cukrom do peny a po častiach primiešavame mascarpone. Následne primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu. Nakoniec vyšľaháme smotanu na šľahanie, ktorú po častiach primiešame k čokoládovej zmesi. Hotovú zmes rozotrieme na sušienkovú hmotu a dáme piecť zhruba na 40 minút. Pri pečení dávame pozor, aby sa nám chceesecake veľmi nevysušil a nepopraskal, nakoľko správny cheesecake má byť v strede nedopečený a pri pohybe by sa mal trocha „triasť“. Cheesecake necháme vychladnúť a dáme ho na noc stuhnúť do chladničky.