Čokoládové košíčky

Čokoládové košíčky, tak ako pohárové dezerty, patria medzi rýchle dezerty, ktoré sú v súčasnej modernej gastronómii hitom. Čokoládové košíčky môžeme naplniť šľahačkou, mascarpone, obľúbeným krémom, čokoládovou penou s ovocím. Dozdobíme ich podľa fantázie, či už piškótami, ovocím, alebo cukríkmi.

Čokoládové košíčky

Suroviny na košíčky so šľahačkou:

200 g čokoláda podľa chuti (biela, horká, mliečna),

papierové košíčky,

smotana na šľahanie 33 %,

ovocie, alebo piškóty na dozdobenie.

 

Postup:

Čokoládu natemperujeme napr. vo vodnom kúpeli a pomocou polykarbonátovej formy, alebo papierových košíčkov odlejeme čokoládové košíčky (košíčky potrieme rozpustenou čokoládou). Hotové košíčky dáme stuhnúť do mrazáka a v prípade, že nám košíčky presvitajú, postup zopakujeme ešte 1 až 2-krát. Potom opatrne strhneme papierové košíčky a naplníme vyšľahanou hustou šľahačkou. Dozdobíme podľa fantázie.

Obmena:

Čokoládová pena s hruškami

Suroviny: 150 g biela čokoláda, 200 g smotana na šľahanie 33 %, 75 g smotana 33% (tekutá), 50 g hrušková pasta (ochucovacia pasta do šľahačky a krémov), 100 g rozmixované hrušky, 40 ml hruškový likér.

Postup: Čokoládu a tekutú smotanu (75 g) spolu rozpustíme. 200 g smotany na šľahanie vyšľaháme a obidve časti spolu zľahka spojíme. Dochutíme hruškovou pastou, rozmixovanými hruškami a likérom. Pomocou cukrárskeho vrecka striekame do pripravených čokoládových košíčkov. Dozdobíme ovocím, alebo orieškami.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.