Pokiaľ ste milovníkmi čokolády a preferujete špaldovú múku, tak tieto mäkkučké cupcake plné kakaa a čokolády s vynikajúcim vanilkovým krémom sú presne pre vás 🙂
Vynikajúce extra čokoládové cupcakes zo špaldovej múky s vanilkovým krémom
Suroviny na cupcakes:
270 g hladká špaldová múka,
160 g práškový cukor,
1 vanilkový cukor,
2 PL kakao,
1 kypriaci prášok do pečiva,
sóda bikarbóna na špičku lyžičky,
150 g nahrubo nasekaná čokoladá s vyšším obsahom tuku,
250 ml mlieko,
100 ml olej,
1 vajce.
Suroviny na krém:
500 ml mlieko,
2 ks zlatý klas,
2 ks vanilkový cukor,
4 PL práškový cukor,
250 g maslo.
Postup:
V miske vymiešame práškový cukor, vanilkový cukor a vajce. Postupne pridáme mlieko, olej a premiešame. Následne pridáme špaldovú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a ostatné sypké suroviny. Všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Hotovým cestom naplníme košíčky do 2/3-tin a do každého košíčka dáme nasekanú čokoládu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 20-25 minút. Na vychladnuté cupcakes nanesieme cukrárenským vreckom vanilkový krém a dozdobíme malými farebnými cukríkmi, ovocím….
Príprava vanilkového krému: Z mlieka, vanilkového cukru a Zlatých klasov si uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote za občasného miešania. Práškový cukor vymiešame so zmäknutým maslom a postupne pridáme vychladnutý puding. Mixérom vymiešame do hladka.