Famózny cheesecake s arašidovým maslom, s čokoládovým krémom, posypaný mandľovými lupienkami
Suroviny:
200 g maslové kekse,
50 g slané arašidy,
100 g horká čokoláda,
70 g mäkké maslo,
500 g mascarpone,
200 g kryštálový cukor,
250 g jemné arašidové maslo,
125 ml kyslá smotana,
3 celé vajcia,
2 žĺtky.
Suroviny na čokoládový krém:
100 g mliečna čokoláda,
250 g kyslá smotana,
30 g kryštálový cukor,
1 PL kakao.
Na dozdobenie:
mandľové lupienky
Postup:
Do misky dáme maslové kekse zomleté na jemno, pridáme zomleté arašidy a čokoládu. Potom pridáme mäkké maslo, rukou vypracujeme hmotu, ktorú natlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme do chladničky. Mixérom vymiešame mascarpone, kyslú smotanu s cukrom, potom pridáme arašidové maslo, vajcia a nakoniec žĺtky. Vypracujeme hladký krém, ktorý nalejeme na keksíkový korpus a uhladíme ho. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 50 minút. Medzitým si pripravíme čokoládový krém: Všetky ingrediencie okrem kakaa necháme rozpustiť za stáleho miešania na miernom ohni, nakoniec pridáme kakao a premiešame. Hotový krém nalejeme na horúci cheesecake a dáme späť do rúry na 10 minút. Cheesecake dozdobíme mandľovými lupienkami a necháme vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho dáme na noc do chladničky a až na druhý deň ho vyberieme z formy. Krájame ho vlhkým nožom.