Na cake pops (koláčové lízatka) neexistuje žiadny tradičný recept. Môžeme ho pripraviť z hocičoho, čo máme v špajzi, či v chladničke 🙂 . Môžeme upiecť piškótový tortový korpus, pridať tvaroh, zmäknuté maslo a podobne, alebo ho môžeme jednoducho pripraviť zo zvyškov torty, prípadne z odrezkov zákuska. Z odrezkov zákuska sú taktiež výborné rôzne kombinácie guliek, ako napr. rumové guľky (odrezky z marlenky, rozdrvené piškóty, lekvár, pikao, rum – guľky obalíme napr. posekanými orechmi). Ak však pečieme narodeninovú tortu a radi pripravujeme deťom nezabudnuteľné oslavy, tieto farebné guľôčky k oslave neodmysliteľne patria. A preto pridávam postup na
cake pops zo zvyškov torty
Suroviny:
Zvyšky torty (odrezky korpusov s plnkou a lekvárom),
100 čokoláda na varenie,
100 biela čokoláda,
250 ml šľahačková smotana,
farebné ozdoby – guľôčky…
Postup:
Zvyšky torty rozdrvíme v rukách a vytvarujeme guľôčky, ktoré dáme na hodinu do mrazničky, alebo do chladničky na min. 4 hodiny. Medzitým si pripravíme misky s ozdobami a horúcou smotanou na šľahanie zalejeme zvlášť nalámanú bielu čokoládu a zvlášť tmavú čokoládu. Smotanu lejeme postupne, aby čokoláda nebola riedka. Ak by bola riedka pridáme ešte čokoládu, ak hustá, pridáme smotanu. Poriadne vychladnuté guľôčky opatrne napichneme na špajdle, alebo na paličky pre cake pops, celú gulôčku opatrne namočíme do čokolády a ihneď nanášame ozdoby, kým poleva nestuhne. Pred podávaním necháme ozdobené cake pops stuhnúť v chladničke.