Bezlepková narodeninová torta

Vynikajúca a jednoduchá

bezlepková narodeninová torta s čokoládovou polevou

bezlepková torta

Suroviny na 1 korpus (pečieme 3 korpusy):

5 ks vajcia,

5 PL bezlepková múka,

5 PL práškový cukor,

1/4 balíka kypriaci prášok do pečiva.

1 ČL olej,

v prípade kakaového korpusu (zameníme 2 PL múky za 2 PL), kakaa,

v prípade orechového korpusu (zameníme 2 PL múky za 2 PL mletých vlašských orechov).

Suroviny na plnku:

250 g maslo,

250 g práškový cukor,

1 balík Zlatý klas,

500 ml mlieko,

1 vanilkový cukor,

lekvár na korpus,

(čaj, káva, rum na pokvapkanie korpusov).

Suroviny na polevu:

400 g čokoláda na varenie,

400 g cera.

 

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtok a vyšľaháme tuhý sneh. Do vyšľahaného snehu zašľahávame mixérom po 1 žĺtku a 1 PL práškového cukru. Keď je to vyšľahané na penu, zamiešame 5 PL múky zmiešanej s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme olej. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 200 °C do zlatista. Takto upečieme biely korpus. Druhý korpus kakaový pečieme tak isto, len namiesto 5 PL múky dáme 3 PL bezlepkovej múky a 2 PL kakaa. Tretí korpus môžeme upiecť orechový, opäť zameníme múku za 2 PL mletých vlašských orechov. Vychladnuté korpusy naplníme. Spodný korpus pokvapkáme rumom, čajom, alebo kávou, potrieme lekvárom, dáme plnku, priložíme druhý korpus, opäť pokvapkáme čajom…,potrieme lekvárom, natrieme plnkou a dáme posledný tretí korpus. Celú tortu potrieme plnkou, dáme stuhnúť do chladničky a polejeme čokoládovou polevou (rozpustená cera s čokoládou vo vodnom kúpeli). Dozdobíme podľa fantázie.

Plnka: Z mlieka, Zlatého klasu a vanilkového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote za občasného miešania. V miske vymiešame maslo s cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutý puding.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.