Šľahačkové hviezdičky obaľované v cukre patria medzi trvanlivé pečivo, preto ich rada pečiem na Veľkú noc i Vianoce. Hviezdičky so šľahačkovou príchuťou sú veľmi vďačné najmä pre deti. Moje deti ich vyslovene milujú. U nás toto pečivo mizne medzi prvými a to ich pečiem z dvoch až z troch dávok. Keďže sa blíži Veľká noc, namiesto hviezdičiek môžeme zvoliť formičky s veľkonočným motívom a preto, Vám ponúkam tento skvelý recept na
vynikajúce šľahačkové hviezdičky obaľované v cukre
Suroviny:
350 g polohrubá múka,
1 ks vanilkový cukor,
50 g práškový cukor,
200 g maslo,
125 ml smotana na šľahanie 33 %,
1 balíček kypriaci prášok do pečiva,
1 žĺtok.
Na obalenie: práškový a vanilkový cukor
Postup:
V miske preosejeme polohrubú múku, ktorú premiešame s kypriacim práškom do pečiva, pridáme vanilkový cukor, práškový cukor, pokrájané maslo, smotanu na šľahanie, žĺtok a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky. Po hodine vytiahneme cesto z chladničky, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a formičkou povykrajujeme hviezdičky, prípadne iné tvary. Hviezdičky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 °C zhruba 7 až 10 minút. Ešte horúce hviezdičky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru.