Rýchly piškótový koláč s ovocím, ktorý nikdy nesklame. Nemiešame zvlášť žĺtky s cukrom a potom sneh, ani suroviny nevážime. Všetko pripravíme v jednej miske za 5 minút a máme hotovo. Deti ho milujú a jeho príprava je tak nenáročná, že ho zvládne každá gazdinka, dokonca ho dokážu pripraviť i deti (tie menšie, samozrejme s maminkinou pomocou). Piškótový koláč je základom toriet, rezov a čo je hlavné, deti ho zbožňujú, teda aspoň tie naše 🙂
Ovocný piškótový koláč
Suroviny:
6 ks vajcia,
12 PL kryštálový cukor,
12 PL varená voda,
12 PL polohrubá múka,
1 kypriaci prášok do pečiva,
ovocie podľa chuti (čerstvé, mrazené, kompótové).
Postup:
Celé vajcia vymiešame s cukrom ručným mixérom, kým nie je zmes dvakrát tak veľká. Potom pridáme varenú vodu, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vymiešame. Hotové cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch naukladáme ovocie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C do zlatista (zhruba 30-35 minút). Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.