Pizzové muffiny zo špaldovej múky sú rýchle, ľahké a vynikajúce. Táto slaná pochúťka je skvelá obmena klasickej pizze, kde môžete naplno využiť svoju fantáziu a kombinovať rôzne ingrediencie. U nás najviac beží pizza šunka, kukurica a šampiňóny, tak ich najčastejšie robíme s týmito ingredienciami 🙂 . Muffiny môžeme dozdobiť cherry paradajkami, alebo podávame s rajčinovou omáčkou, prípadne s kečupom.
Pizzové muffiny zo špaldovej múky
Suroviny na 12 ks:
200 g hladká špaldová múka,
2 ČL kypriaci prášok do pečiva,
50 g kukurica,
50 g šampiňóny,
1/2 ČL sušené oregano,
1/2 ČL sušená bazalka,
2 vajcia,
1/2 hrnčeka slnečnicový olej,
1/2 hrnčeka mlieko,
himalájska soľ podľa chuti,
1 ks mozarella, prípadne iný syr, napr EIDAM…
100 g šunková saláma,
6 ks cherry paradajky (nemusí byť),
košíčky + plech na muffiny.
Postup:
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, soľ, oregano a bazalku. V druhej miske vymiešame vajcia, olej a mlieko, kým sa suroviny nespoja. Následne zmes primiešame k múke a k ostatným surovinám. Všetko spolu dobre premiešame a vymiešame do hladka. Mozarellu nastrúhame na hrubo. 2/3-iny mozarelly (eidam) pridáme do cesta, spolu s kukuricou, šampiňónmi a s nakrájanou šunkovou salámou. Všetko spolu opäť dobre premiešame a vylejeme do košíčkov, ktoré sú uložené vo forme na muffiny. Zvyšnou mozarellou posypeme vrch muffinov a môžeme dozdobiť 2 kúskami na štvrtiny nakrájanými cherry paradajkami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 25 – 30 minút.