Bábovka s mascarpone

Či už ku káve, k čaju, k raňajkám, alebo na nedeľu, bábovky sú veľmi obľúbené, nenáročné a rýchle maškrty, ktoré zvládne každá gazdinka. A keďže receptov nie je nikdy dosť, pridávam tento recept na vynikajúcu bábovku s mascarpone. Bábovku môžeme upiecť i s tvarohovou obmenou, keď mascarpone zameníte za tvaroh.

Lahodná bábovka s mascarpone

Suroviny:

  • 250 g práškový cukor,
  • 250 g maslo,
  • 4 vajcia,
  • štipka soli,
  • 250 g polohrubá múka,
  • 250 g mascarpone,
  • 1 kypriaci prášok do pečiva,
  • 1 PL kakao,
  • čokoláda.

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom a maslom do penista. Následne pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, mascarpone, čokoládu nalámanú na kocky a premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a štipky soli, ktorý do cesta zapracujeme vareškou. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej pridáme 1 PL kakaa. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy dáme biele cesto, na to tmavé cesto a dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 45 – 50 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme a môžeme posypať práškovým cukrom.

6 komentárov

  1. Jednoducho úžasná bábovka. Synček neje velmi koláče, ale tentokrát zjedol a ešte aj vychválil. Ďakujem

    • Danka, ďakujem Vám krásne, som veľmi rada, že synčekovi chutilo. Ale samozrejme, nie je všetko len o recepte, ale hlavne o kuchárke – či pekárke 🙂 . Takže ste šikulka a v tejto kombinácii aj chutiť musí 😉 Prajem pekný deň. Zuzana

  2. Krásna vysoká bábovka sa mi upiekla podľa Vášho receptu. Ešte sme ju neochutnali, lebo je teplá, ale určite bude aj chutná. Ďakujem Vám Zuzka za recept.

  3. Ďakujem veľmi pekne za úžasný recept. Deťom veľmi chutí. Odkedy som ju prvý krát upiekla, inú už nechcú. Dokonca aj kolegovia v práci nad ňou ochkali 😊😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.