V kuchyni má medvedí cesnak široké využitie. Môže sa pridať snáď do každého jarného jedla, kde sa používa kuchynský cesnak, cibuľka, pažítka, ale nahradiť môže i zelenú petržlenovú vňať na ozdobenie. Takže či už do pečenia vynikajúceho voňavého chlebíka, pesta z medvedieho cesnaku, cestovín, šalátov, alebo nátierky, výborný je skrátka všade 🙂
Keďže zbery medvedieho cesnaku sú v plnom prúde poponáhľajte sa, lebo konzumovať sa dá len obmedzený a pomerne krátky čas 🙂
Pomazánka z medvedieho cesnaku
Suroviny:
250 g maslo,
2 ks tavený syr bambino,
2 veľké hrste medvedí cesnak,
štipka soli,
štipka čierne mleté korenie,
5 ks vajcia na tvrdo,
2 PL tatarská omáčka,
1 PL horčica.
Postup:
V miske vymiešame zmäknuté maslo a tavený syr. Následne pridáme nadrobno nakrájaný medvedí cesnak, nadrobno nakrájané vajca na tvrdo, tatarskú omáčku a horčicu. Nakoniec všetko osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s čerstvým chlebíkom, bagetkou…..