Zapečený hermelín

Zapečený hermelín v lístkovom ceste s mozzarellou a schwarzwaldskou šunkou je vynikajúca pochúťka k večeri i na svačinu. Namiesto schwarzwaldskej šunky môžeme dať napríklad i slaninu.

Zapečený hermelín v lístkovom ceste s mozzarellou, sušenými rajčinami a schwarzwaldskou šunkou

zapečený hermelín fotopostup

Suroviny na 8 ks:

4 ks 80-100 g hermelínu,

400 g lístkové cesto,

100 g schwarzwaldská šunka,

1 vajce na potretie.

Suroviny na zmes:

125 g mozzarella,

3 strúčiky cesnak,

100 g sušené/zavárané rajčiny,

1 ČL soľ,

1/2 – 1 ČL čierne korenie,

1 ČL tymián,

1 žĺtok,

petržlenová vňať.

 

Postup:

V miske si zmiešame suroviny na náplň. Mozzarellu rozmačkáme vidličkou, zmiešame s nadrobno nakrájanými rajčinami, pridáme prelisovaný cesnak, žĺtok, soľ, korenie, tymián a nakoniec petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame. Keď máme zmes pripravenú, lístkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku približne 3 mm, vykrojíme 8 kruhov o priemere zhruba 13 cm. Zvyšky cesta zapracujeme, opäť rozgúľame a nakrájame radielkom na pruhy, ktoré pôjdu na zmes s hermelínom. Hermelíny pozdĺžne prerežeme a takto vznikne 8 ks. Na rozrezanú stranu dáme malé množstvo zmesi a ozdobíme pruhmi cesta, ktoré sme nakrájali radielkom. Konce pruhov zahneme pod syr. Takto pripravené hermelíny ukladáme na cesto nasledovne. Do stredu kruhu lístkového cesta naukladáme plátky schwarzwaldskej šunky preložené na polovicu, na ne dáme zmes z mozzarelly a rajčín a na to položíme hermelín so zmesou, ozdobený cestom. Cesto po obvode zdvihneme, pritlačíme k boku hermelínu a zaistíme šnúrkou. Následne ich naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15-20 minút do zlatista.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.