Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

My máme veľmi radi cuketu a preto ju robievam na mnoho spôsobov, či už cuketa v trojobale, cuketové placky, cuketový prívarok, cuketová polievka, cuketový chlieb, cuketová nátierka i cuketový koláč. Tentokrát som sa však rozhodla cuketu jednoducho zapiecť.

Zapečená cuketa s cestíčkom z pohánkovej múky, so syrom a s kuracou šunkou

zapečená cukete fotopostup

Suroviny:

4 veľké cukety,

4 vajcia,

100 g pohánková múka,

250 g kuracia šunka,

250 tvrdý syr (EIDAM),

180 g kyslá smotana,

1 Čl vegeta,

soľ a korenie podľa chuti,

olej na vysmážanie a potretie plechu.

 

Postup:

Cuketu očistíme, nakrájame na tenké pláty, ktoré osolíme a necháme postáť 30 minút. Zatiaľ si pripravíme cestíčko: V miske vyšľaháme vajcia s kyslou smotanou, pridáme soľ, korenie, vegetu a nakoniec múku. Dobre vymiešame. Po 30 minútach cukety utierkou osušíme, nakoľko pustia šťavu, aby nám pri vysmážaní neprskal olej. Suché pláty osmažíme na panvici z oboch strán do zlata. Dno pekáča, alebo plechu vymastíme olejom – nie moc, nakoľko vysmažené cukety tiež ešte pustia olej. A začneme vrstviť. Na dno plechu naukladáme vysmažené cukety, na to vrstvu cestíčka, posypeme strúhaným syrom, poukladáme plátky šunky a opakujeme: cuketa, cestíčko, syr a šunka. Posledná vrstva bude nastrúhaný syr. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 30 minút.

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *