Zapečená brokolica

Zapečená brokolica

Kto by nemal rád túto zeleninovú klasiku?  Zapečená brokolica so šľahačkou, syrom a šunkou je vynikajúca pochúťka, ktorá je nenáročná na prípravu i čas. Samozrejme robiť sa dá s rôznymi obmenami, namiesto šunky dáme napr. kuracie mäso. Alebo ak chceme znížiť tuky namiesto šľahačky môžeme dať jogurt, prípadne pridať bryndzu…. U nás však najviac ide „šľahačková verzia“ a preto pridávam tento recept:

Zapečená brokolica so šunkou, syrom a so šľahačkou

Suroviny:

1 ks brokolica,

250 ml smotana na šľahanie 33%-tná,

1 vajce,

soľ podľa chuti,

1-2 strúčiky cesnaku,

4-5 ks zemiakov,

100 g šunková saláma,

100 g tvrdý syr EIDAM.

 

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame ich na kolieska a uvaríme v slanej vode do polomäkka. Brokolicu umyjeme, pokrájame na drobné ružičky, povaríme vo vriacej vode 2-3 minúty a potom scedíme. V miske vymiešame vajce, prelisovaný cesnak a soľ. Pridáme smotanu a všetko spolu dobre vymiešame. Šunkovú salámu nakrájame na pásiky. Do zapekacej misy naukladáme zemiaky, brokolicu, šunkovú salámu a zalejeme šľahačkovou zmesou. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 20 minút.

 

 

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *