Vlašský šalát

Vlašský šalát

Domáci vlašský šalát je vhodný na studené misy i na chlebíčky. Výhodou takéhoto šalátu je jeho lahodná chuť, nakoľko si doň dá každý to, čo má rád. Niekto pridáva i mrkvu i feferóny, avšak moje deti ho majú najradšej takto:

Domáci vlašský šalát

domaci-vlassky-salat

Suroviny:

1 kg zemiaky,

1,5 kg diétna (lahôdková) saláma,

420 ml Majolka (majonéza Hellmanns),

420 ml Tatárska omáčka (Hellmanns),

smotana na šľahanie podľa potreby – na doriedenie,

200-300 g sterilizované uhorky + nálev z uhoriek,

60 g sterilizovaný hrášok bez nálevu,

80 g zeler,

1 PL horčica,

1 PL soľ,

1 PL kečup,

1/2 – 1 PL mleté čierne korenie.

 

Postup:

Zemiaky uvaríme a studené pokrájame. Pridáme nakrájanú salámu a uhorky. Zeler uvaríme a nastrúhame. Ďalej pridáme hrášok bez nálevu, soľ, korenie, horčicu, kečup a nálev z uhoriek. Všetko dobre premiešame a následne vmiešame majonézu a tatársku omáčku. Ak by bolo treba šalát doriediť, pridáme smotanu na šľahanie podľa potreby. Hotový šalát zľahka premiešame a necháme niekoľko hodín odležať. Servírujeme s pečivom, na studené misy, chlebíky a podobne.

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *