Vanilkový sen

Vynikajúci, rýchly, nenáročný na prípravu a hlavne šťavnatý dezert z korpusu z ananásového kompótu a s lahodným krémom z vanilkového pudingu a bánoveckej neochutenej nátierky:

Vanilkový sen

Suroviny na cesto:

1/2 plechovky ananásový kompót aj so šťavou,

270 g polohrubá múka,

1 kypriaci prášok do pečiva,

220 g kryštálový cukor,

2 vajcia,

hrubá múka a tuk na vymastenie plechu.

Suroviny na krém:

400 g nátierkové maslo (2 ks Bánovecká neochutená nátierka-používa sa aj ako náhrada mascarpone),

1 PL kryštálový cukor,

1 vanilkový cukor,

1 hotový vanilkový puding so šľahačkou v tégliku,

100 g horká čokoláda,

100 g ananás na dozdobenie.

 

Postup:

V miske rozmixujeme ananásový kompót aj so šťavou, následne pridáme polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, cukor, vajcia a poriadne vymiešame ručným mixérom. Hotové cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C zhruba 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč potrieme krémom, posypeme strúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 2 hodiny. Stuhnutý koláč nakrájame na kocky, ktoré dozdobíme kúskami ananásu.

Príprava krému: Obe nátierkové maslá vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom, potom pridáme vanilkový puding aj so šľahačkou z téglika a poriadne vymiešame na hladký krém.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.