Valentínske srdiečka s jahodovým krémom

Valentínske srdiečka s jahodovým krémom

Keďže sa blíži sviatok zaľúbených, dáme si niečo na valentínsku nôtu, takže

Valentínske srdiečka z odpaľovaného cesta, s lahodným jahodovým pudingovým krémom.

valentínske srdiečka fotopostup
Suroviny:
Pálená hmota:
220 g hladká múka špeciál,
100 g oleja,
6 vajec /280 g/,
 štipka soli,
3 dcl vody.
Krém
2 jahodový puding dr.Oetker
1/2 l mlieka
2 ks vanilkového cukru
4 PL kryštálového cukru
120 g masla
Na posypanie: práškový cukor
Postup:
Dáme variť vodu, olej a štipku soli. Potom pridáme preosiatu hladkú múku, krátko porestujeme, kým nám nevznikne také cestíčko. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pridáme vajcia a vymiešame hladkú pálenú hmotu. Pomocou cukrárskeho vrecka striekame na vymastené plechy srdcia (na plech otlačíme tvar srdca pomocou formičky, ktorú dáme do múky a následne ju otlačíme na plech, potom striekame pálenú hmotu). Pálenú hmotu nanášame bez prerušenia a v dvoch vrstvách. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C zhruba 8 min a dopekáme pri teplote 190 °C ešte 20 až 25 minút.  Ešte horúce ich prekrojíme, necháme vychladnúť, naplníme a posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme cukrovou polevou, ktorá je zafarbená červeným potravinárskym farbivom.

Plnka: Z pudingov, vanilkového, kryštálového cukru a mlieka uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu vymiešame s maslom.

Z dávky vyjde 13 ks srdiečok, alebo 30 ks malých venčekov.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *