Úvod

zuzkinemaskrty.sk, Zuzana HomolováVitajte na mojom blogu o pečení.

Mám technické vzdelanie a amatérskemu pečeniu som sa začala venovať najmä na materskej dovolenke. Keďže mám 2 deti a manžela, ktorí majú tak ako ja, maškrtný jazýček, zároveň ma pečenie veľmi baví, je to pre mňa relax a mnohí moji priatelia ma žiadajú o rôzne recepty, som sa rozhodla vytvoriť tento blog, na ktorom budú zhromaždené všetky moje vydarené maškrty.

Nedokážem držať diéty a myslím si, že treba jesť všetko, ale samozrejme s MIEROU. Pečiem z kvalitných surovín, no nepreferujem len určitý druh suroviny. Nemám strach z bieleho cukru, používam i náhradné sladidlá ako med, trstinový cukor, cukor z kokosových kvetov a pod., ale sú recepty, kde sa to jednoducho nedá, resp. výsledný efekt nie je taký ako s bielym cukrom.

Zároveň som presvedčená, že tak, ako v živote i pri pečení treba robiť kompromisy a preto nie som zástancom len „zdravej“ alebo „nezdravej“ stravy .

Moje recepty som rozdelila do 4 kategórii. Prvá kategória je najmä pre priaznivcov zdravej stravy a to kváskové pečenie, kde si povieme, čo je to kvások, ako sa zakladá, ako sa rozmnožuje a samotné recepty na pečenie domáceho chleba a pečiva s kváskom. V druhej kategórii sú recepty na sladké maškrty – či už pečené, nepečené, klasické, alebo príležitostné (sviatočné), likéry, sirupy a iné dobroty, v tretej sú recepty na slané maškrty, taktiež zaváraná zelenina, nátierky, šaláty a v poslednej kategórii sú recepty na vianočné oblátky.

Pevne verím, že na mojom blogu si nájde niečo každý a zároveň, Vám ďakujem za návštevu môjho blogu.