Syrovo-grahamové pečivo

Vynikajúce syrovo-grahamové pečivo zo špaldovej celozrnnej múky, s pestrecom mariánskym, s černuchou (čierny kmín).

Táto slaná maškrta je vhodná pri detoxikácii a regenerácii pečene.

Suroviny:

100 g drvený pestrec mariánsky,

400 g celozrnná múka špeciál-stredná,

500 g 100% špaldová celozrnná polohrubá múka,

1 balík kypriaci prášok do pečiva,

500 g maslo,

300 g strúhaný tvrdý syr (EIDAM),

2 ČL soľ,

150 g grécky jogurt natur,

200 ml mlieko.

Na potretie:

1 ks vajce.

Na posypanie:

černucha,

strúhaný syr,

sezamové semienka,

chia semienka,

ľanové seminka.

Postup:

Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočinúť 12 hodín v chladničke. Následne cesto rozvaľkáme na hrúbku zhruba 3 mm a s formičkou povykrajujeme. Pečivo uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme černuchou, strúhaným syrom, alebo sezamovými, ľanovými, prípadne chia semienkami. Pečieme pri teplote 200 °C zhruba 12-15 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.