Šťavnaté broskyňové rezy

Tieto šťavnaté broskyňové rezy nielen dobre vyzerajú, ale aj vynikajúco chutia. Hodia sa na každú príležitosť. Broskyňové rezy môžeme dozdobiť marcipánovými lístočkami a kúskami broskýň.

Broskyňové rezy recept

Suroviny:
15 vajec,
60 dkg polohrubej múky,
60 dkg kryštálového cukru,
oranžová potravinárska farba,
2 veľké maslá + 2-3 PL práškového cukru,
1 vanilkový puding Dr.Oetker,
broskyňový džem,
1 broskyňový kompót,
1 kypriaci prášok do pečiva,
biela čokoláda

Postup:
Cesto: 5 vajec s 20 dkg kryštálového cukru dobre vyšľaháme a potom pridáme 20 dkg múky s troškou práška do pečiva a zľahka zamiešame. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Pečieme pri teplote 200 °C zhruba 20 až 25 minúť. Takto urobíme 2 piškótové cestá. 3 cesto pripravíme tak isto, ale pred došľahaním vajec pridáme trochu oranžovej farby. Pláty necháme vychladnúť.

Plnka: Uvaríme si vanilkový puding podľa návodu a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s 2-3 lyžicami práškového cukru, pridáme vychladnutý puding. Potom pridáme nasekané kúsky broskýň z kompótu a môžeme plniť. 1 piškótový plát biely potrieme broskyňovým džemom, potom polovičkou plnky. Na plnku dáme oranžový piškótový plát, ktorý dobre našťavíme, šťavou z kompótu. Našťavený plát opäť potrieme džemom a dáme druhú polovicu plnky. Pridáme posledný biely piškótový plát a dobre zaťažíme aspoň na hodinku. Povrch potrieme džemom a oblejeme bielou čokoládou. Nakrájame a ozdobíme kúskami broskýň a marcipánovými lístočkami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.