Špaldový koláč s pudingom

Špaldový koláč s pudingom

Vynikajúci a rýchly

hrnčekový špaldový koláč s pudingom,

ktorý zvládne každá gazdinka.

Suroviny na cesto (hrnček = 300 ml) :

1 hrnček špaldová múka,

1 hrnček špaldová-celozrnná múka,

1 hrnček trstinový/kryštálový cukor,

1,5 hrnček mlieko,

trochu masla cca 20-30 g,

1 ks Zlatý klas,

1 ks vajce,

1 ks kypriaci prášok do pečiva.

Suroviny na dohotovenie:

domáci lekvár na potretie (ja som dala marhuľový),

3 ks puding (podľa chuti…jahodový, vanilkový, ja som dala čokoládový),

cukor podľa chuti (cca 4 – 6 PL)

1 l mlieko.

Postup:

V miske vymiešame všetky suroviny na cesto…..vajce, cukor, maslo, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a zlatý klas. Všetko spolu dobre vymiešame a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-190 °C zhruba 25-30 minút. Po upečení, vrch koláča potrieme lekvárom (ako obmenu môžeme namiesto lekvára koláč poliať uvarenou kávou). Na vrch vychladnutého koláča nalejeme puding, ktorý uvaríme z 1 l mlieka, cukru a pudingových práškov. Po vychladnutí dáme koláč ztuhnúť do chladničky.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *