Špaldové palacinky

Tieto špaldové palacinky s černicovou omáčkou, plnené s tvarohovou plnkou, alebo plnkou z mascarpone sú famózne. Černice môžeme zameniť za iné ovocie, ako napr. maliny…

Plnené špaldové palacinky s černicovou omáčkou

Suroviny na palacinky:

250 g hladká špaldová múka,

400 ml mlieko,

3 vajcia,

štipka himalájska soľ,

olej na potieranie panvice,

20 g škoricový cukor na obaľovanie.

Suroviny na plnku:

200 g odtučnený tvaroh (alebo mascarpone),

2 PL med.

Suroviny na černicovú omáčku:

100 g mrazené černice,

2 PL kryštálový/trstinový cukor,

1 ČL zemiakový škrob.

 

Postup:

V miske poriadne vymiešame múku s mliekom do hladka. Ak je cesto príliš husté, pridáme trochu mlieka. Primiešame vajcia, štipku soli a vymiešame hladké cesto. Palacinky pečieme na rozpálenej panvici s kvapkou oleja do zlatohneda.

Príprava plnky: Odtučnený tvaroh (alebo mascarpone) zmiešame s medom. Plnku natierame na vychladnuté palacinky a okraje preložíme tak, aby plnka nevytiekla. Na troche rozpáleného oleja naplnené palacinky krátko opečieme z oboch strán a ešte horúce ich obalíme v škoricovom cukre.

Príprava černicovej omáčky: Do kastróla dáme černice s kryštálovým/trstinovým cukrom. Keď pustia šťavu, pridáme škrob a dôkladne premiešame. Hneď ako začne šťava hustnúť, odstavíme černicovú omáčku z ohňa a servírujeme k palacinkám.

2 komentáre

  1. Mňamózní recept 😛 spálil jsem jenom jednu, takže celkem úspěch . Jestli se tady najde někdo kdo má rád palačinky po slanu, vyzkoušel rýžovou palačinku a taky byla dobrá

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.