Špaldová tvarohová bábovka

Vynikajúca tvarohová bábovka zo špaldovej hladkej a špaldovej celozrnnej múky je rýchla, ľahká, veľmi chutná a vďaka tvarohu je i šťavnatá.

Lahodná špaldová bábovka s tvarohovou plnkou

špaldová tvarohová bábovka fotopostup

Suroviny na trené cesto:

3 ks vajcia,

150 g kryštálový cukor,

60 ml olej,

100 ml mlieko,

270 g špaldová hladká múka,

30 g špaldová celozrnná múka,

1 kypriaci prášok do pečiva,

2 PL kakao.

Suroviny na tvarohovú plnku:

275 g mäkký tvaroh (použila som odtučnený z Lidlu),

1 vanilkový puding,

1 vanilkový cukor,

70 ml mlieko,

2-3 PL kryštálový cukor.

 

Postup:

Najskôr si pripravíme tvarohovú plnku – zmiešaním všetkých surovín (tvaroh, vanilkový pudingový prášok, kryštálový a vanilkový cukor a nakoniec pridáme mlieko). Keď máme plnku hotovú pustíme sa do prípravy treného cesta. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej, mlieko, múky zmiešané s práškom do pečiva a nakoniec primiešame kakao. Všetko dobre vyšľaháme ručným mixérom.  Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy postupne vrstvíme cesto s tvarohovou plnkou tak, že na spodok dáme cesto, potom polovicu vrstvy tvarohovej plnky, opäť cesto, druhú polovicu tvarohovej plnky a nakoniec dáme cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C zhruba 45-50 min. Hotovú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme a dozdobíme ovocím, prípadne posypeme práškovým cukrom.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.