Slimáky z lístkového cesta

Slimáky z lístkového cesta, či už plnené ako pizza slimáky, alebo len syrové…. sú veľmi obľúbenou chuťovkou. Je to rýchly, jednoduchý a výborný recept na slanú maškrtu pre každú gazdinku, ktorý je nenáročný na prípravu i suroviny.

Obľúbené a chutné slimáky z lístkového cesta

Suroviny:

  • 250 g lístkové cesto,
  • kečup, alebo paradajkové pesto
  • pizza korenie,
  • šunková saláma, (slanina, schwarzwaldská šunka….)
  • tvrdý syr,
  • vajce na potretie.

Postup:

Na pomúčenej kuchynskej doske rozvaľkáme lístkové cesto, ktoré potrieme kečupom, alebo paradajkovým pestom. Naukladáme na kolieska nakrájanú šunkovú salámu, na to dáme plátky syra (ak nemáme plátky, syr nastrúhame) a posypeme pizza korením.

Cesto pevne zrolujeme do rolády a nakrájame na cca 1,5 cm kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15 – 20 minút do zlatista.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.