Slimáky z lístkového cesta

Slimáky z lístkového cesta

Slimáky z lístkového cesta, či už plnené ako pizza slimáky, alebo len syrové…. sú veľmi obľúbenou chuťovkou. Je to rýchly, jednoduchý a výborný recept na slanú maškrtu pre každú gazdinku, ktorý je nenáročný na prípravu i suroviny.

Slimáky z lístkového cesta

Suroviny:

250 g lístkové cesto,

kečup, alebo paradajkové pesto

pizza korenie,

šunková saláma, (slanina, schwarzwaldská šunka….)

tvrdý syr,

vajce na potretie.

 

Postup:

Na pomúčenej kuchynskej doske rozvaľkáme lístkové cesto, ktoré potrieme kečupom, alebo paradajkovým pestom, naukladáme na kolieska nakrájanú šunkovú salámu, na to dáme plátky syra (ak nemáme plátky, syr nastrúhame) a posypeme pizza korením. Cesto pevne zrolujeme do rolády a nakrájame na cca 1,5 cm kolieska, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 15 – 20 minút do zlatista.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *