Škoricové trubičky

Škoricové trubičky

Krehunké chuťovo vynikajúce trubičky so škoricovou príchuťou pečiem z mlieka, nie z vody. Do cesta dávam mletú škoricu, nie škoricový cukor. Trubičky pečiem na rôzne príležitosti ako napr. Vianoce, Veľkú noc, rodinné oslavy a podobne.

škoricové trubičky

Suroviny:

1 l mlieka,

1 dcl vody,

1/2 kg hladkej múky Extra špeciál,

150 g kryštálového cukru,

5 PL oleja,

1 žĺtok,

2 ks vanilkového cukru,

1-2 ČL mletej škorice.

Postup:

Žĺtok, kryštálový cukor a vanilkový cukor rozhabarkujeme vo vlažnom mlieku spolu s vodou. Do hrnca si dáme preosiatu hladkú múku, pridáme zmes žĺtka, kryštálového cukru, vanilkového cukru, mlieka a vody. Všetko dobre rozmixujeme s ručným mixérom na najnižšom stupni rýchlosti, neskôr zvýšime na najvyšší stupeň rýchlosti. Potom pridáme škoricu a nakoniec pridáme olej a všetko spolu ešte dobre rozmixujeme, aby sa nevytvorili hrudky.

Cesto necháme odstáť minimálne 2 hodiny, ja však pečiem najskôr za 4 až 5 hodín. Jemnejšie trubičky sa však upečú z cesta, ktoré necháme postáť napríklad z večera do rána, alebo 10 až 12 hodín v chladničke. Cesto pri pečení by malo mať izbovú teplotu, takže keď ho vytiahneme z chladničky, necháme ho ešte chvíľu odstáť.

Ak je potrebné pred pečením si cesto rozriedime s trochou vody, nepracujeme s hustým cestom!

Ak sa cesto pri pečení lepí, pridáme trochu oleja.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *