Ríbezľový koláč

Ríbezľový koláč

Nedeľa patrí rodine a preto stáť pri hrncoch celý deň, nie je sen žiadnej gazdinky 🙂

Ale ak čakáte návštevu, alebo si chcete len tak pri kávičke vychutnať dobrý domáci koláč s domácim ovocím a nechcete pritom stráviť celý čas v kuchyni, pridávam tento recept na rýchly, čiže nenáročný na prípravu, ale i suroviny a vynikajúci ríbezľový koláč s mrveničkou bez kysnutia, ktorý pripravíte v jednej miske 😉

Ríbezľový koláč s mrveničkou bez kysnutia

Suroviny (hrnček = 300 ml) :

2 hrnčeky polohrubá múka,

1 hrnček kryštálový/práškový cukor,

1/2 hrnčeka olej,

200 ml mlieko,

1 vajce,

1 kypriaci prášok do pečiva,

ovocie podľa chuti.

 

Postup:

Do misky dáme 2 hrnčeky múky, 1 hrnček cukru a 1/2 hrnčeka oleja. Všetko spolu dobre premiešame varechou, kým nám nevznikne sypká hmota. Odoberieme 1 hrnček vymiešanej zmesi, ktorú neskôr použijeme na posýpku. Do zvyšku primiešame 200 ml mlieka, vajce a kypriaci prášok do pečiva. Všetko spolu dobre vymiešame kým nevznikne cesto, ktoré dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie. Koláč uhladíme, na vrch naukladáme ovocie a husto posypeme. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C prvých 10 minút a potom znížime na teplotu 180 °C a dopekáme zhruba 25 minút.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *