RAW mak-limetka

RAW mak-limetka

Ak máte chuť na niečo zdravé, rýchle, bez pečenia a hlavne osviežujúce počas letných dní skúste túto vynikajúcu makovo-limetkovú RAW tortu 🙂

Makovo-limetková RAW torta

Suroviny na korpus o priemere 18 cm (hrnček = 250 ml):

1 hrnček mletý mak,

1 hrnček vlašské orechy (prípadne orechy podľa chuti – orechy musia byť namočené cez noc a osušené),

1/2 hrnčeka ďatle, alebo hrozienka (namočené na pol hodiny do vody).

Suroviny na plnku:

1,5 hrnčeka kešu orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené),

1/4 hrnčeka panenský kokosový olej,

2 PL med (agávový sirup, javorový sirup),

2 ks limetka – iba šťava,

2 ČL nemletý – celý mak (nemusí byť).

Suroviny na ozdobenie:

mak + limetka.

 

Postup:

Orechy pomelieme prípadne rozmixujeme na múku, pridáme mak a scedené ďatle, alebo hrozienka. Všetko spolu pomixujeme v mixéri a vypracujeme lepivú hmotu, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy o priemere 18 cm. Na chvíľu dáme stuhnúť do chladničky. Nakoniec vylejeme krém, ktorý pripravíme tak, že všetky ingrediencie na krém rozmixujeme do hladka (okrem nemletého maku, ten primiešame na záver).  Čiže kešu orechy scedíme, dôkladne rozmixujeme, pridáme olej, med a limetkovú šťavu a ešte raz premixujeme. Ak by bola hmota moc hustá, môžeme pridať pár lyžíc vody. Celý mak, ktorý sa primiešava na záver môžeme aj nemusíme pridať – podľa chuti. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín, najlepšie na noc. Na druhý deň ozdobíme podľa fantázie.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *