RAW čoko-pomaranč

RAW čoko-pomaranč

Ak máte chuť na niečo zdravé i počas jesenných, či zimných dní, skúste túto vynikajúcu čokoládovo-pomarančovú RAW tortu.

RAW torta čokoládovo-pomarančová

Suroviny na korpus (priemer 24 cm) :

200 g vlašské orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené),

200 g ďatlová pasta (alebo ďatle – namočené na pol hodiny do vody).

Suroviny na čokoládový krém:

100 g ďatlová pasta,

100 g kešu orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené),

1 banán,

1 avokádo,

1 PL med (agáve, javorový sirup…),

3 PL kakao,

3 PL kokosový olej,

šťava z 1/2 citróna.

Suroviny na pomarančový krém:

150 g kešu orechy (orechy musia byť namočené cez noc a osušené),

1 avokádo,

šťava z 2 pomarančov (ja som mala menšie, dala som 2 a pól pomaranča),

kúsky pomarančovej dužiny,

6 PL kokosový olej,

2 PL med (agáve, javorový sirup).

 

Postup:

Orechy pomelieme na múku a pridáme ďatlovú pastu. Všetko spolu pomixujeme v mixéri a vypracujeme lepivú hmotu, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy o priemere 24 cm. Na chvíľu dáme stuhnúť do chladničky. Kešu orechy pomelieme na múku a pridáme ostatné suroviny na čokoládový krém a všetky ingrediencie rozmixujeme do hladka. Hotový krém dáme na korpus a necháme ho na malú chvíľku stuhnúť v chladničke, nakoľko krém je hustý. Takým istým spôsobom pripravíme pomarančový krém, ktorý vylejeme na čokoládový krém a necháme stuhnúť v chladničke. Hotovú tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 8 hodín, najlepšie na noc. Na druhý deň ozdobíme podľa fantázie.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *