Pudingový koláč II.

Pudingový koláč II.

Vynikajúci pudingový koláč na všedné aj slávnostné príležitosti. Jeden recept na pudingový koláč som už pridala. Ten bol z troch druhov pudingu, kde sa do cesta primiešavali len pudingové prášky, ktoré urobili krásny farebný efekt na piškótovom ceste. Avšak tento je šťavnatejší a lahodnejší, nakoľko do piškótového cesta pridávame uvarený vychladnutý puding a na vrch ku šľahačke pridáme kyslé smotany.

Pudingový koláč z piškótového cesta a čokoládového pudingu, s krémom z kyslej smotany a zo šľahačky posypaný grankom, alebo strúhanou čokoládou

Suroviny na cesto:

5 ks vajcia,

štipka soli,

250 g polohrubá múka,

250 g práškový cukor,

1 vanilkový cukor Dr. Oetker,

1 kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker,

100 ml voda,

100 ml slnečnicový olej,

1 l mlieko,

2 ks čokoládový puding Dr. Oetker,

2 – 4 PL kryštálový cukor.

Suroviny na krém:

2 ks šlahačka v prášku Dr. Oetker,

300 ml mlieko,

1 PL práškový cukor,

500 ml pochúťková kyslá smotana,

2 ks vanilkový cukor Dr. Oetker.

Granko, alebo strúhaná čokoláda na posypanie.

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s vanilkovým a práškovým cukrom do peny, pridám olej, vodu a premiešame. Ďalej pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a všetko spolu dobre vymiešame ručným mixérom. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a štipki soli, ktorý do cesta zapracujeme vareškou. Hotové cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie. Do piškóty dávame po lyžiciach vychladnutý puding, ktorý si uvaríme z 1 l mlieka, z kryštálového cukru a 2 balíkov čokoládových pudingov. Takto hotové cesto dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 – 200 °C zhruba 20 – 25 min. Na vychladnutý koláč natrieme krém, ktorý posypeme grankom, alebo strúhanou čokoládou. Hotový koláč necháme stuhnúť v chladničke z večera do rána.

Príprava krému: V miske vymiešame pochúťkové kyslé smotany s vanilkovými cukrami a práškovým cukrom. Z mlieka a šľahačky v prášku vyšľaháme hustú šľahačku. Obe zmesi spojíme a premiešame.

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *