Pudingovo-kávové kocky

Tieto vynikajúce pudingovo-kávové kocky som ochutnala u mojej svokry. Piekla ich jej susedka, od ktorej som dostala i tento recept. Sú skrátka nebeské. Vynikajúce spojenie lahodného piškótového korpusu, pudingovej plnky, šľahačky, strúhanej čokolády, ale i detských piškót namáčaných v káve s umom, no jednoznačne „nebíčko v papuľke“ 🙂

Pudingovo-kávové kocky

Suroviny na cesto:

200 g polohrubá múka,

200 g práškový cukor,

4 ks vajcia,

štipka soli,

10 PL olej,

10 PL horúca voda,

1/2 balíka kypriaci prášok do pečiva.

Suroviny na krém:

750 ml mlieko,

3 balíky vanilkový puding v prášku,

200 g práškový cukor,

750 ml kyslá smotana (3 tégliky).

Suroviny na dohotovenie:

1,5 balíka detské okrúhle piškóty,

káva,

tuzemský um (rum),

džem na potretie,

250 ml smotana na šľahanie 33%, alebo parížska šľahačka,

strúhaná čokoláda.

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a všetko dobre vymiešame. Nakoniec vareškou zapracujeme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a šipky soli. Hotové cesto pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu s vyšším okrajom, pri teplote 180 °C zhruba 20 minút. Vychladnutý koláč potrieme džemom, navrstvíme polovicu pudingového krému. Naň poukladáme detské piškóty, ktoré namáčame v silnej káve s umom. Na piškóty dáme zvyšok pudingového krému a uhladíme. Necháme stuhnúť v chladničke. Na vrch natrieme vyšľahanú šľahačku (môže byť aj parížska) a posypeme strúhanou čokoládou.

Príprava pudingového krému: V mlieku uvaríme vanilkové pudingy s cukrom. Po vychladnutí postupne vmiešame kyslé smotany.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.