Pizza rožky

Pizza rožky

Prečo kupovať drahé pizza rožky v pekárňach, keď si môžeme pripraviť takéto jednoduché a chutné domáce pizza rožteky z kysnutého cesta, do ktorého sa pridáva vegeta a pizza korenie. Z dávky vyjde 30 rožkov.

Pizza rožky z kysnutého cesta

pizza rožky fotopostup

Suroviny na cesto:

300 ml mlieko,

1 ČL kryštálový cukor,

42 g droždie,

600 g hladká múka,

štipka soli,

150 ml olej,

1,5 ČL vegeta,

1 ČL pizza korenie,

Suroviny na obloženie:

kečup,

tvrdý plátkový syr (EIDAM),

šunková saláma,

1 ks žĺtok na potretie,

strúhaný tvrdý syr na posypanie.

 

Postup:

Z mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. V miske zmiešame preosiatu hladkú múku, soľ, vegetu, pizza korenie, olej a kvások. Miesime 10 až 15 minút, až kým vypracujeme hladké cesto (ak miesime robotom, prvé 3 minúty na I. rýchlosti, keď sa suroviny spoja, zvýšime rýchlosť na II. a miesime ešte 7 minút, aby sa cesto odlepovalo od misky). Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 45 až 50 minút na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozdelíme na päť častí, každú rozkrájame na 6 trojuholníkov, ktoré potrieme kečupom, obložíme šunkovou salámou, plátkami syru a sformujeme rohlíky. Rožky formujeme tak, že trojuholník stočíme od širšej časti k užšej a konce zatočíme. Hotové rohlíky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 až 15 minút podkysnúť. Nakysnuté rožky potrieme žĺtkom, posypeme strúhaným syrom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 20 minút do zlata.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *