Pistáciová roláda

Pistáciová roláda

Vynikajúca pistáciová roláda z piškótového cesta s mletými pistáciami a plnkou z pudingu Dr.Oetker Premium Puding Jemná Pistácia je rýchly a veľmi chutný dezert vhodný k akejkoľvek príležitosti. PREMIUM PUDING Jemná Pistácia od Dr. Oetker obsahuje mleté pistácie, takže do krému sa pistácie pridávať už nemusia.

Pistáciová roláda zo špaldovej múky

Suroviny na cesto:

4 ks vajcia,

štipka soli,

60 g hladká špaldová múka (hladká múka špeciál),

60 g mleté pistácie nesolené

120 g kryštálový cukor/trstinový cukor,

1 ČL Kypriaci prášok s vínnym kameňom Dr.Oetker (kypriaci prášok s vínnym kameňom spôsobuje prirodzené nakyprenie cesta bez použitia fosfátov),

zelené potravinové farbivo.

Suroviny na krém:

1 ks PREMIUM PUDING Jemná Pistácia Dr.Oetker,

1/2 balíka vanilkový cukor s jemnou chuťou a vôňou vanilky „Bourbon“ Dr. Oetker,

2 PL kryštálový cukor/trstinový cukor,

400 ml mlieko,

125 g maslo,

100 g práškový cukor,

4 PL vody,

1 ks Jemne mletá číra želatína na stuženie krémov Dr.Oetker,

1 PL citrónová šťava,

250 g nízkotučný tvaroh.

Na ozdobenie:

pistácie (kokosová múčka)

 

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, potom pridáme mleté nesolené pistácie. Všetko dobre vymiešame ručným mixérom. Následne pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a štipki soli, ktorý zapracujeme do cesta vareškou a nakoniec pridáme zelené potravinové farbivo podľa potreby. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 12-15 minút. Medzitým si rozložíme utierku, na ktorú dáme papier na pečenie, vyklopíme ešte horúci koláč tak, aby nám papier na pečenie, na ktorom sa koláč piekol, zostal na vrchu a papier opatrne strhneme. Následne stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu rozvinieme, potrieme pistáciovým krémom a opäť stočíme. Vrch tiež potrieme krémom. Roládu posypeme pistáciami, alebo kokosom. Hotovú roládu necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa.

 

Príprava pistáciového krému: Z mlieka, kryštálového/trstinového, vanilkového cukru a z pudingu Jemná Pistácia si uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Do menšieho hrnca dáme 4 PL vody, prisypeme obsah sáčku mletej čírej želatíny, necháme napučať. Za stáleho miešania zahrejeme (nevaríme) až do úplného rozpustenie želatíny. Necháme ju mierne vychladnúť. V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom do peny, postupne pridávame vychladnutý puding, vyšľaháme ručným mixérom do hladka, potom zašľaháme po lyžiciach želatínu s tvarohom a citrónovou šťavou. Všetko spolu vymiešame ručným mixérom.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *