Perníkové muffiny

Muffiny sú rýchle, jednoduché, nenáročné na suroviny a prípravu a preto pridávam tento recept na vynikajúce hrnčekové perníkové muffiny plnené ovocím s nádychom Vianoc.

Vianočné perníkové muffiny plnené ovocím

pernikove-muffiny

Suroviny:

1 hrnček kyslá smotana,

2 hrnčeky malín, alebo ríbezlí,

¾ hrnčeka polohrubá múka,

½ hrnčeka kryštálový cukor,

1/3 hrnčeka olej,

1 vajce,

1/2 ČL prášok do perníka,

1/3 ČL jedlá sóda,

2 PL kakao,

štipka soli.

Na ozdobenie:

Posekané vlašské orechy, cukríky….

 

Postup:

V miske vymiešame kyslú smotanu s vajcom, polohrubou múkou, kryštálovým cukrom, soľou, práškom do perníka, jedlou sódou, kakaom a olejom. Papierové košíčky naukladáme na plech pre muffiny a naplníme ich perníkovým cestom do 2/3-in, pridáme drobné ovocie, doplníme zvyšným cestom a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C zhruba 20 minút. Vychladnuté muffiny ozdobíme podľa fantázie posekanými vlašskými orechmi, prípadne cukríkmi a podobne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.