Parížske rožky II.

Parížske rožky sú vynikajúcou maškrtou vhodné na Vianočné sviatky, Veľkú noc, ale i na akékoľvek rodinné oslavy.

Keďže recept na parížske rožky s vanilkovým krémom som už pridala, teraz pridávam recept na parížske rožky s kakaovým krémom.

Parížske rožky II.

(s kakaovým krémom)

Suroviny na jadrovú hmotu:

4 ks bielky,

300 g práškový cukor,

180 g mleté vlašské orechy,

2-3 PL hrubá múka.

Suroviny na krém:

2 ks žĺtky,

1 ks vajce,

5 PL kryštálový cukor,

2 PL kakao,

200 g maslo,

1 ks vanilkový cukor.

Na čokoládovú polevu:

100 g čokoláda na varenie

80 g cera.

 

Postup:

Bielky s práškovým cukrom vyšľaháme na sneh, potom došľaháme do husta nad parou. Pridáme mleté vlašské orechy (orechy preosejeme cez sitko, aby sa nám neupchávalo cukrárenské vrecúško) a nakoniec pridáme hrubú múku. Hotovú jadrovú hmotu dáme do cukrárenského vrecúška a striekame paličky, alebo polmesiačiky (rožky), na pomúčený a vymastený plech, prípadne plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme, resp. sušíme vo vyhriatej rúre pri teplote 100°C zhruba 20 až 25 minút. Z dávky vyjde 45 – 50 ks.

Prípravíme si krém: Nad parou si v miske vyšľaháme žĺtky s vajcom, vanilkovým a kryštálovým cukrom a kakaom do hustej hmoty. Hmotu necháme vychladnúť a do vychladnutej hmoty prišľaháme maslo. Z dávky vyjde krém na 30 – 35 rožkov.

Hotový krém pomocou cukrárenského vrecúška nastriekame na rožky (použijeme o niečo menšiu špičku ako na jadrovú hmotu). Takto pripravené rožky dáme stuhnúť do chladničky.

Pripravíme si čokoládovú polevu: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s cerou a necháme mierne vychladnúť. Stuhnuté rožky namáčame v redšej a nie v horúcej, ale v mierne vychladnutej čokoládovej poleve, aby sa nám krém netopil.

Rožky namočené v čokoládovej poleve dáme stuhnúť do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.