Parížska torta bez múky

A opäť si dáme niečo zdravšie 🙂

Jednoduchá, rýchla a lahodná

parížska torta bez múky

je vhodná i pre bezlepkovú stravu. Do torty sa pridáva strúhanka, takže pri bezlepkovej strave, ju nahradíme kukuričnou strúhankou.

parížska torta bez múky

Suroviny na korpus:

4 vajcia,

100 g trstinového cukru,

90 g mletých vlašských orechov,

25 g strúhanky (alebo kukuričná strúhanka),

štipka soli,

1/4 prášku do pečiva.

Na plnku:

lekvár,

2 ks parížska šľahačka,

75 % čokoláda.

 

Postup:

V miske vymiešame žĺtka s trstinovým cukrom do peny. Následne pridáme orechy, strúhanku, prášok do pečiva a poriadne vyšľaháme. V druhej miske si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipki soli, ktorý po lyžici primiešame do zmesi. Hotovú zmes vylejeme do tortovej formy (priemer formy je 22 až 23 cm) vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 °C zhruba 20 až 25 minút. Na upečený a vychladnutý korpus nanesieme lekvár. Následne vyšľaháme parížske šľahačky (bez cukru a bez stužovačov) a dáme na lekvár. Nakoniec tortu posypeme strúhanou čokoládou.  Vhodná čokoláda na parížsku tortu je s vyšším obsahom kakaa.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.