Ovocný piškótový koláč

Ovocný piškótový koláč

Rýchly piškótový koláč s ovocím, ktorý nikdy nesklame. Nemiešame zvlášť žĺtky s cukrom a potom sneh, ani suroviny nevážime. Všetko pripravíme v jednej miske za 5 minút a máme hotovo. Deti ho milujú a jeho príprava je tak nenáročná, že ho zvládne každá gazdinka, dokonca ho dokážu pripraviť i deti (tie menšie, samozrejme s maminkinou pomocou). Piškótový koláč je základom toriet, rezov a čo je hlavné, deti ho zbožňujú, teda aspoň tie naše 🙂

Ovocný piškótový koláč

Suroviny:

6 ks vajcia,

12 PL kryštálový cukor,

12 PL varená voda,

12 PL polohrubá múka,

1 kypriaci prášok do pečiva,

ovocie podľa chuti (čerstvé, mrazené, kompótové).

 

Postup:

Celé vajcia vymiešame s cukrom ručným mixérom, kým nie je zmes dvakrát tak veľká. Potom pridáme varenú vodu, polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a vymiešame. Hotové cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch naukladáme ovocie a dáme piecť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C do zlatista (zhruba 30-35 minút). Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

 

 

 

 

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *