Orechové trubičky

Krehunké chuťovo vynikajúce orechové trubičky pečiem z mlieka, nie z vody a kvalitných domácich surovín, ako med a vlašské orechy.

orechové trubičky

Suroviny:

  • 1 l mlieka,
  • 1 dcl vody,
  • 1/2 kg hladkej múky Extra špeciál,
  • 150 g kryštálového cukru,
  • 5 PL oleja,
  • 1 žĺtok,
  • 2 ks vanilkového cukru,
  • 1 PL medu,
  • 50 g pomletých vlašských orechov.

Postup:

Žĺtok, kryštálový cukor a vanilkový cukor rozhabarkujeme vo vlažnom mlieku spolu s vodou. Do hrnca si dáme preosiatu hladkú múku, pridáme zmes žĺtka, kryštálového cukru, vanilkového cukru, mlieka a vody. Všetko dobre rozmixujeme s ručným mixérom na najnižšom stupni rýchlosti, neskôr zvýšime na vyšší stupeň rýchlosti. Potom pridáme vlašské orechy, med a nakoniec pridáme olej a všetko spolu ešte dobre rozmixujeme, aby sa nevytvorili hrudky.

Cesto necháme odstáť minimálne 2 hodiny, ja však pečiem najskôr za 4 až 5 hodín. Jemnejšie trubičky sa však upečú z cesta, ktoré necháme postáť napríklad z večera do rána, alebo 10 až 12 hodín v chladničke. Cesto pri pečení by malo mať izbovú teplotu, takže keď ho vytiahneme z chladničky, necháme ho ešte chvíľu odstáť.

Ak je potrebné pred pečením si cesto rozriedime s trochou vody, nepracujeme s hustým cestom!

Ak sa cesto pri pečení lepí, pridáme trochu oleja. Cesto na orechové trubičky sa trochu viac lepí ako ostatné cestá, nakoľko pridávame ešte med a orechy a preto častejšie pri pečení potierame platne včelou medzistienkou zabalenou v handričke. Ak by sa z vosku uvoľnilo viac, je potrebné utrieť, lebo platne nemôžu byť premastené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.