Nepečený srnčí chrbát

Nepečený srnčí chrbát

Ak máte chuť na niečo sladké, nemáte čas na pečenie, čakáte návštevu a máte radi rýchle dezerty, potom je tento rýchly, nenáročný a vynikajúci dezert bez pečenia, ktorý zvládne každá gazdinka práve pre vás 🙂 Jeho príprava zaberie 5 až 10 minút.

Nepečený srnčí chrbát

kokosovo-kakaový s plnkou z mascarpone a z tvarohu

Suroviny na korpus:

220 g kakaovo-kokosové sušienky (kokosky, Diacoca….),

110 g roztopené maslo.

Suroviny na plnku:

250 g mascarpone,

250 g tvaroh,

2 ks vanilkový cukor Dr. Oetker.

 

Postup:

Kekse rozdrvíme na jemno a spojíme so zmäknutým maslom. Časť keksovej zmesi natlačíme do formy na srnčí chrbát, ktorá je vystlaná potravinárskou fóliou. Do stredu natlačíme plnku ktorú pripravíme vymiešaním surovín na plnku a na vrch dáme zvyšok keksovej zmesi. Všetko pritlačíme rukou a dáme stuhnúť do chladničky. Nakoniec dezert vyklopíme z formy, odstránime potravinársku fóliu, nakrájame a môžeme podávať.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *