Nepečená slaná torta

Nepečená slaná torta

Nepečená slaná torta je originálnym a príjemným prekvapením pre oslávenca, ktorý má radšej slané ako sladké. Keďže torta je zhotovená z toastového chleba je nenáročná, rýchla a taktiež i veľmi chutná.

Slaná torta z toastového chleba, s cesnakovou a vajcovou nátierkou

slaná torta

Suroviny:

2-3 balíky toastový chlieb,

zelenina a ovocie na obloženie,

moravské mäso,šunková, suchá saláma na obloženie i na pomazánky,

250 g maslo,

2-3 ks črievka tavený syr,

300-400 g plátkový syr na obloženie.

Suroviny na vajcovú nátierku:

5 ks vajcia,

250 g maslo,

1-2 PL plnotučná horčica,

3 strúčiky cesnaku,

1 PL kečup,

soľ podľa chuti,

petržleňová vňať.

Surovina na cesnakovú nátierku:

7 ks strúčikov cesnaku,

1 črievko tavený syr,

1 PL maslo,

štipka soli.

 

Postup:

Všetky suroviny na vajcovú nátierku spolu vymiešame – vajcia uvaríme natvrdo a nadrobno nakrájame. Taktiež vymiešame suroviny na cesnakovú nátierku. Naukladáme si toastové chlebíky do požadovaného tvaru, na fotke je torta vo veľkosti 4 x 3 toastových chlebíkov, urobíme obdĺžnik. Na chlebíky nanesieme vajcovú nátierku, naukladáme moravské mäso. Mäso postriekame črievkovým syrom, dáme ďalšiu vrstvu chlebíkov. Na chlebíky natrieme cesnekovú nátierku, na ktorú poukladáme šunkovú salámu a opäť postriekame črievkovým syrom. Dáme predposlednú vrstvu chlebíkov, opäť vajcovú nátierku a môžeme dať suchú salámu, prípadne plátkové syry a postriekamie črievkovým syrom. Nakoniec dáme poslednú vrstvu chlebíkov. Vrch a boky torty potrieme maslom zmiešaným s črievkovým syrom, na ktorý naukladáme plátkový syr. Dozdobíme podľa fantázie.

 



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *