Malinovo-ríbezľový koláč

Malinovo-ríbezľový koláč

Keďže už jahody končia a začalo obdobie malín a ríbezlí, pridávam tento recept na osviežujúci, vynikajúci a hlavne rýchly koláč s malinami, červenými a čiernymi ríbezľami.

Bleskový malinovo-ríbezľový koláč s posýpkou

malinovo-ríbezľový koláč fotopostup

Suroviny:

400 g polohrubá múka,

1 balík kypriaci prášok do pečiva,

200 g kryštálový cukor,

2 vajcia,

150 ml vlažná voda,

150 ml olej,

maliny, červené a čierne ríbezle.

Na posýpku:

2 PL kryštálový cukor,

1,5 PL hrubá múka,

1 vanilkový cukor,

1-2 PL stuhnuté maslo.

 

Postup:

V miske zmiešame preosiatu polohrubú múku s kypriacim práškom do pečiva. Následne pridáme cukor, vajcia, olej, vlažnú vodu a všetko dobre vymiešame s ručným mixérom. Hotové cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch naukladáme ovocie a posypeme posýpkou, ktorá vznikne zmiešaním cukru s múkou a maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C zhruba 30 až 35 minút do zlatista.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *